Relacji ze staży zawodowych we Włoszech ciąg dalszy

Uczniowie ze Szkoły Branżowej I stopnia, którzy aktualnie przebywają na stażach zawodowych i realizują zawód kucharza, poznają specyfikę pracy we włoskiej kuchni. Zaczęli od szkoleń BHP, potem były prace porządkowe i  poznawanie układu magazynu , w następnych dniach już przygotowywali posiłki.

Zaś uczniowie realizujący zawód rolnika mieli za zadanie poznawać rośliny, drzewka i krzewy charakterystyczne dla klimatu śródziemnomorskiego, skatalogować je, sfotografować i opisać. Poznawali także maszyny rolnicze, zarówno te nowe, jak i zabytkowe.

W czasie wolnym korzystają z uroków pięknej, włoskiej przyrody.

Mobilność uczniów i kadry do Włoch jest koordynowana przez Powiat Sokólski a współfinansowana przez Unię Europejską.

Tekst: Edyta Budnik, zdjęcia: Ewa Harasim